Hoe sluit ik mijn Qonto account?

  • Bijgewerkt

Bij Qonto begrijpen we dat elk bedrijf unieke behoeften heeft. Als u overweegt om uw account te sluiten, willen we ervoor zorgen dat u goed geïnformeerd bent over alle opties en diensten die we kunnen bieden om beter aan te sluiten bij uw huidige en toekomstige verwachtingen.

Ons team staat klaar om dit met u te bespreken en u zo goed mogelijk te ondersteunen via:

  • 24/7 ondersteuning - Laten we samen praten om persoonlijke oplossingen te vinden.
  • Aangepaste abonnementen - Laten we uw abonnement aanpassen aan uw activiteit en budget.
  • Nieuwe functies - Ontdek onze nieuwste updates die interessant voor u kunnen zijn.

Wat heb ik nodig om mijn account te sluiten?

Om de sluiting te voltooien, moet aan al het volgende worden voldaan:

  • Uw account is actief of wordt nog geverifieerd
  • Er loopt geen juridische procedure (gerechtelijke reorganisatie, liquidatie, deregistratie, enz.)
  • Uw rekeningsaldo is € 0, zonder lopende transacties (overschrijvingen, kaartbetalingen, cheque-stortingen).

Als niet aan een van deze voorwaarden wordt voldaan, wordt uw sluiting uitgesteld tot de laatste dag van de volgende maand, en wordt er een extra maand bij u in rekening gebracht. 

Als uw account nog wordt geverifieerd, kunt u deze in de app sluiten zolang er geen geld op staat. Staat er wel geld op, neem dan contact op met ons supportteam, dan begeleiden we u door het proces.

Hoe vraag ik de sluiting van mijn account aan?

💻 Op de webapp:

  1. Ga naar Instellingen > Facturering en facturen.

  2. Klik op de knop "Account sluiten".

  3. Volg de aanwijzingen totdat u de bevestigingspagina bereikt.

📱 Op de mobiele app:

  1. Ga naar Menu > Instellingen.
  2. Selecteer "Account sluiten".
  3. Volg de aanwijzingen totdat u de bevestigingspagina bereikt.

Het sluiten van uw account via de mobiele app is alleen mogelijk vanaf app-versie 20250617.0 (Android) en 20250618.1 (iOS).

Als u nog bezig bent met de verificatie van uw account, kunt u deze in de app sluiten zolang er geen geld op staat. Staat er wel geld op de rekening, neem dan contact op met onze support, dan begeleiden we u door het proces.

Zodra u de sluiting van uw account start, ontvangt u binnenkort een proportionele terugbetaling voor het ongebruikte deel van uw abonnementskosten, kaartabonnementskosten en de abonnementskosten van de Uitgavenbeheer-add-on. Dit dekt de periode vanaf de sluitingsdatum tot het einde van uw huidige factureringscyclus. Dit geldt niet als uw account nog wordt geverifieerd.

Wanneer wordt mijn account gesloten, en kan ik de sluiting annuleren?

Of u nu maandelijks of jaarlijks betaalt, we sluiten uw account op de laatste dag van de huidige maand. Als u uw verzoek indient op de laatste dag van de maand, wordt de sluiting verplaatst naar de laatste dag van de volgende maand.

Bijvoorbeeld:

  • U dient uw verzoek in op 10 november 2026: uw account wordt gesloten op 30 november 2026.

  • U dient uw verzoek in op 30 november 2026: uw account wordt gesloten op 31 december 2026.

U kunt uw sluitingsverzoek volgen en op elk moment vóór de sluitingsdatum annuleren.

 💻 Op de webapp:

  1. Ga naar Instellingen > Organisatiegegevens.

  2. Een banner op de pagina Organisatiegegevens toont uw lopende sluiting.

  3. Om deze te annuleren, klikt u op de banner en selecteert u "Sluiting annuleren".

📱 Op de mobiele app:

  1. Een banner op het startscherm toont uw lopende sluiting.

  2. Om deze te annuleren, tikt u op de banner en selecteert u "Sluiting annuleren".

Kan ik mijn account heropenen als het gesloten is?

Nee, een gesloten account wordt permanent gedeactiveerd en kan in de toekomst niet opnieuw worden geactiveerd. Zodra een account is gesloten, worden alle overschrijvingen die ernaartoe worden gedaan automatisch teruggestort naar de afzender. De sluiting leidt tot de onmiddellijke, permanente en onomkeerbare deactivering van uw IBAN('s), kaarten, en het onvermogen om overschrijvingen te ontvangen of te versturen. U hoeft uw betaalkaarten niet aan ons terug te sturen.

Brengt de sluiting kosten met zich mee?

Nee, het sluiten van uw Qonto-account is gratis.

Heb ik nog toegang tot mijn gegevens nadat mijn account is gesloten?

Ja, zelfs als uw account is gesloten, biedt Qonto u onbeperkte toegang om uw transactiegeschiedenis en rekeningoverzichten op te halen.

Hoe kan ik een gesloten account verbergen in de app?

Alle accounts, inclusief gesloten accounts, blijven zichtbaar in de bovenbalk van de app.
Als u een gesloten account wilt verbergen zodat deze niet meer wordt weergegeven, neem dan contact op met ons supportteam.

Zijn er alternatieven om te overwegen voordat ik mijn account sluit?

Ja. Het aanpassen van uw abonnement of factureringsfrequentie sluit mogelijk beter aan bij uw behoeften, of verlaagt uw kosten.

Wilt u meer weten over onze abonnements- en extra kosten? Bekijk ons bijbehorende artikel: Wat zijn de kosten van mijn Qonto-abonnement en bijkomende tarieven?

Wilt u uw abonnement of facturatie wijzigen? Zo doet u dat: Hoe verander ik mijn Qonto abonnement of facturatie?